Anmeldelser af Til Rigets Bedste

"Imponerende, velskreven og underholdende"

- Bo Tao Michaëlis, februar 2021 (4 hjerter). i Politiken


"En af de mest spændende og interessante debutromaner,

  jeg har læst i mange år"

- Bogblogger.dk, sommer 2020

"En fremragende historisk roman"

- Krimisiden.dk, sommer 2020

Uhyre vellykket historisk krimi

- Bogpusheren.dk, sommer 2020

Fremhæves for et overbevisende tidsbillede med mange detaljer fra København og det politiske liv. Med farverig plads til både kærlighed, dramatik og krimiplot lykkes romanen, trods nogle lidt kliché-prægede personbeskrivelser, med et godt drive og sin billedliggørelse af en dramatisk periode i Danmarkshistorien

- Dansk Biblioteks Center, sommer 2020

Til rigets bedste er en blanding af en historisk roman og en historisk krimi, hvor det på fornemste vis er lykkedes for forfatteren at skildre datidens København. En debut, der gør, at man gerne hører mere fra denne forfatter – og godt spottet af det lille forlag Valeta – fem stjerner

- Bogpusheren.dk, sommer 2020


Bogen er glimrende skrevet – som i virkelig glimrende. Sproget, valget af ord set i historisk lys, fortællestilen. Alt sammen fremragende. Derudover er handlingen intens og fængslende. Jeg kendte personligt ikke så meget til tiden omkring tilblivelsen af vores første grundlov, og det har jeg lært meget mere om ved at læse denne bog.

- Claus Henriksen i Bogpusheren.dk,august 2020


Anmeldelser af Et Rige Delt

"Spændingsroman om det danske demokrati er alt andet end kedelig.

'Et Rige Delt' er andet gode bind i trilogien om grundloven 1849. Spændende fortalt med fakta og fantasi. Og du bliver faktisk klogere på al det jazz om Slesvig-Holsten"

- Bo Tao Michaëlis, august 2023 (4 hjerter). i Politiken


"Igen har Peter Winther-Schmidt skrevet en medrivende historisk spændingsroman, og jeg glæder mig allerede til tredje bind i serien, som kommer til at hedde ”For hele riget.”

Bogpusheren: sommeren 2023

En genial idé at udnytte den politiske og militære brydningstid til at forfatte en spændende krønike om vedkommende personer. Forfatterens sprog er letflydende og veldrejet, der er en stadig spænding og udvikling, som fastholder interessen. De gode er gode, de onde er meget onde, men man kan nyde de mange måder, som man er god eller ond på.

Læser: sommeren 2023

"Uhyre velskrevet, fantastisk spændende og detaljeret beskrivelse af tiden omkring 1848. Nuanceret historisk dramatisk fortælling, hvor man længes efter fortsættelsen i bind 3."

Læser: sommeren 2023

Anmeldelser af For Hele Riget

Fremragende tredje bind i historisk spændingsserie

Spændingen holder hele vejen igennem, men er ikke for sarte sjæle, for i skildringerne fra krigen er der mange blodige detaljer. Men alt i alt er Peter Winther-Schmidts trilogi om den første Slesvigske krig og om tiden omkring grundlovens tilblivelse en pragtfuld spændingsroman, som også er krydret med masser af kærlighed og jalousi.

- Bogpusheren.dk, november 2023

En spændende trilogi hvor rigtige og opfundne mennesker og hændelser bliver flettet sammen så man har svært ved at lægge bøgerne fra sig.

- Læser, oktober 2023

God spændingsroman og med et vigtigt historisk omdrejningspunkt. Kan varmt anbefales.

- Læser, oktober 2023

Det er uden sidestykke en af de bedste bøger jeg har hørt

- Læser, december 2023

Tredie bog i serien om krigen 1848-50 har været en oplevelse. Gang på gang nyder man forfatterens levende beskrivelse af livet og krigens gang. Persongalleriet er stort, men beskrevet med indsigt og forståelse. Arbejdet med at føre fiktive personer ind blandt de historiske er lykkedes elegant. Der må ligge et stort og omfattende research-arbejde til grund for dette værk. Måtte det få en stor succes hos læserne.

- Læser, december 2023

Meget blodige og udpenslende voldsepisoder men også en spændende fortælling om mange skæbner - her er helten og ham vi hader, samt alle de andre vi lærer at kende. Denne trilogi burde filmatiseres.

- Læser, december 2023